Naša priča

„Palma“ , kafe- slastičarna, smještena u sarajevskom naselju Hrasno, počela je sa radom davne 1970. godine. Nakon skoro pet decenija tradicije i iskustva „Palma“ je i dalje omiljeno mjesto za okupljanje svih generacija, onih koji žele da uživaju u otmjenom i prijatnom ambijentu. 1985. godine ˇPalma“ je primljena i u CD - Code Diplomatique Consularie. Ono što će vas oduševiti je bašta zaštićena tendama i suncobranima sa velikom fontanom u središtu. Karakterističnom ambijentu slastičarne doprinose i dvije palme upravo kao simbol „Palme“. Ukoliko ste nepušač ne morate da brinete, imamo i mjesto za vas gdje ćete moći da uživate u čistom zraku. U „Palmi“ svakodnevno možete čuti opuštajuće zvuke klavira, uživo.

Široki asortiman toplih, hladnih, čokoladnih napitaka, prirodnih i osvježavajućih sokova, frapea, kupova i specijaliteta od sladoleda, ekskluzivnih alkoholnih i bezalkoholnih pića i koktela, te mnogobrojnih vrsta torti, kolača i slanih kombinacija je dovoljan da ugodi svačijem ukusu. Sve poslastice koje se nalaze na našem meniju su ručno i sa ljubavlju rađene u „Palmi“ po tradicionalnim receptima, kao i po receptima koji su plod inovacije vlasnika i možete ih pronaći samo u „Palmi“. Materijali od kojih pravimo sve proizvode su pažljivo i pomno birani jer vaše povjerenje je ono što nam je najbitnije.

Osnivač i vlasnik Šaban Ljumić, čitav život je posvetio poslastičarstvu. Slastičarsku i poslovnu karijeru počeo je kao učenik, a kasnije i kao vodeći majstor u nekad čuvenoj slastičarni «Oloman» u Sarajevu. Nakon godina mukotrpnog rada i truda odlučio je da otvori svoju slastičarnu i tu „Palmina“ čarolija počinje.

Pogledajte naš meni